27 d’abril del 2017

Manifest 1 de maig Secció sindical Grup Banc Sabadell

1 de maig de 2017
Defensem els llocs de feina i les condicions de treball.
Per un sindicalisme de classe, fem un pas endavant!


Defensa dels llocs de feina i control de les càrregues de treball: objectius irrenunciables

Al Grup Banc Sabadell -i a tot el sector financer- hem de reprendre la lluita sindical des d’una visió de classe. És moment de treballar amb visió estratègica, mirant en llarg, contemplant la nostra tasca laboral com un conjunt col·lectiu i incidint en allò primordial: la defensa dels llocs de feina, el control de les càrregues i jornades de treball i la unitat d’acció de tota la plantilla per damunt d’interessos corporativistes.

L’actuació curt-terminista és caduca, no satisfà ni de lluny les necessitats que ens plantegen els futurs reptes a què s’enfronta el sector. De què ens serveix la defensa a ultrança d’un complement aplicable a un col·lectiu concret quan les càrregues de treball es multipliquen, empitjorant el nostre exercici de la feina i posant en perill la nostra salut?

La defensa de determinats complements no serveix de res si no forma part d’una estratègia molt més amplia i global, aquella que contempla la plantilla com un organisme unitari, integrat en el conjunt de la classe treballadora i les seves necessitats i objectius.




I un d’aquests objectius és la defensa a ultrança dels llocs de feina, des de la solidaritat i la unitat d’acció sindical per sobre d’interessos electoralistes. Perquè si no som capaços de fer això, haurem fracassat com a sindicats i no mereixerem el respecte dels nostres companys i companyes.

Des de la Secció sindical de la CSC al Grup Banc Sabadell obrim els braços a la necessària unitat d’acció sindical per defensar els interessos de classe del conjunt de la plantilla de l’entitat. Serem, però, bel·ligerants davant els interessos corporativistes, les mentides o la renúncia de defensar els interessos i drets del conjunt de la plantilla, sense excepcions.

Perquè ens volen fragmentats per afeblir-nos i, per aquí, no podem passar. Tota la plantilla i els nostres representants electes hem de treballar colze amb colze per tallar de soca-rel allò què ens perjudica com a treballadors i treballadores.


Des de la CSC continuarem treballant per augmentar la sindicalització de la plantilla del Grup, denunciant i lluitant contra els excessos de jornada o les càrregues de treball abusives.

Perquè és el moment del sindicalisme participatiu, democràtic i de mobilització. És el moment del sindicalisme de classe. És el moment d’actuar units -des la diferència- per defensar els nostres drets col·lectiu.

És el moment de fer un pas endavant, és moment del sindicalisme de classe.

País, classe treballadora, democràcia

Aquest 1r de maig, Dia internacional de la Classe Treballadora, té per a nosaltres un significat especial: la classe treballadora catalana viu un moment crucial de la nostra història recent amb la ferma voluntat de celebrar un referèndum per a decidir el futur del nostre país assumida per la majoria social catalana.

Una demanda popular que compta amb el suport d’una majoria aplastant de la societat i dels i les treballadores -un 80% segons les darreres enquestes- i de la qual no ens volem ni podem desvincular. Per democràcia i legitimitat social, volem que la ciutadania catalana expressi lliurement quin vol què sigui el seu futur. I ho desitgem tant per als votants del sí com els del no.

Perquè això va de democràcia i ens hi juguem el futur.


Visca el 1r de maig!
Visca la classe treballadora!
Visca Catalunya lliure!

Manifest 1 de maig Secció sindical Grup Banc Sabadell

1 de maig de 2017 Defensem els llocs de feina i les condicions de treball. Per un sindicalisme de classe, fem un pas endavant! Defensa ...